IMG_5848.jpg

 8 jaar geleden startten we, naast ons werk, met onze vrienden Martijn en Stephanie, Huis & Grietje: een webshop met handgemaakte steigerhout meubels, opgeknapte vintage meubels en woonaccessoires. Na een jaar werd de combinatie van het verbouwen van hun nieuwe huis, hun drukke baan & het runnen van een webshop voor hun teveel en besloten ze er mee te stoppen. Huis & Grietje ging verder als eenmanszaak.

Gerard (die leukerd rechts) begon jaren geleden als hobby met het maken van een stoel van steigerhout maar dit breidde zich steeds verder uit.
De steigerhout tuinstoel heeft inmiddels plaats gemaakt voor meubels van andere houtsoorten.

In 2011 mocht ik een geboortekaart & trouwkaart voor familie ontwerpen. Hier kwamen veel leuke reacties op en zo begonnen we met een collectie voor in de webshop.  De kaarten gingen uiteindelijk zo hard dat ik na de geboorte van Vere (dat leuke Grietje in het midden) fulltime voor Huis & Grietje ben gaan werken & sinds maart 2020 hebben we er nog een grietje bij: Silke.

Gerard werkte 1 dag in de week voor Huis & Grietje maar daar kwamen zoveel avonden en zaterdagen bij dat we nu eindelijk besloten hebben er met z’n tweeën helemaal voor te gaan. Dat betekent dat we in de komende tijd onze collectie meubels nog verder gaan uitwerken & we ook meer maatwerk kunnen leveren, zoals een bedstee of kast op maat.  Nieuwsgierig naar onze (afgeronde) projecten? Volg Huis & Grietje op Instagram 

Kenmerkend voor Huis & Grietje is de combinatie van pure, natuurlijke materialen met verfijnde details, zowel in de kaarten als in de meubels. We maken ook zoveel mogelijk gebruik van natuurvriendelijke materialen. We werken met hout met een FSC keurmerk & voor onze kaarten maken we gebruik van gerecyclede kartonsoorten. 

Tenslotte: zonder jullie aanvragen, bestellingen & leuke reacties was het nooit zo ver gekomen,
daarom hierbij heel, heel hartelijk bedankt daarvoor!

& heb je vragen, suggesties, mis je iets in de collectie, laat het gerust weten... 
info@huisengrietje.nl 

Liefs,

Gerard & Rianne

Vere & Silke

© 2011 - 2020 Huis & Grietje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel